Zomerkamp

Samenvatting van de eerste dagen

Vrijdag: aankomstdag ✈️🚎. De Tunesische vrijwilligers kwamen als eerste aan en de Nederlandse groep kwam later. We aten samen, leerden elkaar kennen en bespraken de kinderen die woensdag naar het kamp zouden komen. Daarna was het tijd voor een goede nachtrust!!

Zaterdagochtend gingen we na het ontbijt zwemmen, dit was hard nodig vanwege de hitte 🥵. ’s Middags deden we de workshops die de Nederlandse groep had voorbereid en leerden we elkaar nog beter kennen. ’s Avonds dansten we samen! 🪩🕺🏽

Zondagochtend was het weer erg heet 🥵, dus gingen we weer zwemmen 🌊. We oefenden zwemmen zodat we goed voorbereid zijn als de kinderen komen! Veiligheid eerst! Na de lunch gaf de Rode Halve Maan ons een EHBO-training. We leerden wat we moeten doen bij brand 🔥, hoe we iemand uit de zee kunnen redden 🌊 en andere risico’s.

Na het diner gingen we iets drinken op een terras in Hammamet 🥤.

Maandag verdeelden we de groepen voor het theater en gingen anderen boodschappen doen voor benodigdheden 🛒. De toilettassen voor de kinderen werden gevuld en het decor voor ons Assepoester-toneelstuk werd gemaakt 👑. Na de lunch kregen we weer te maken met de hitte en gingen we opnieuw zwemmen 🩳. De rest van de dag was gewijd aan het toneelstuk en voor het diner aten we pizza, omdat de kok van ons centrum een welverdiende vrije dag had 🍕.

Tussen het werken door leren we elkaar Arabische en Nederlandse woorden 🤓. We zijn erg enthousiast over de komst van de kinderen en we houden jullie op de hoogte!