Laatste nieuws

voortgang bouw Sanitair 1.jpg

Voortgang van bouw sanitair

De nieuwbouw van de sanitaire unit in het centrum voor meervoudig gehandicapte kinderen in Kairouan gaat zeer voorspoedig! Sabri volgt de voortgang op de voet, en deelt deze met ons via onderstaande foto.

Zomerkamp 2021 in Tunesië 

Het gaat helaas niet door!

Het bestuur van Stichting Les Oiseaux Bleus heeft moeten concluderen dat het Zomerkamp-project, één van onze meest geliefde projecten, dit jaar geen doorgang kan vinden ten gevolge van de COVID-epidemie.  

Alles afwegende zijn de risico’s van het organiseren van een vakantie-kamp met een grote groep gehandicapte kinderen en vrijwilligers te groot. 

Het besluit is met pijn in het hart genomen, wetende dat de kinderen erg uit kijken naar het jaarlijkse kamp, en dat nu moeten missen. Ook de onderlinge contacten tussen de Nederlandse en Tunesische vrijwilligers zijn kostbaar. Uiteraard werken we aan alternatieven om de kinderen dit jaar toch te steunen, en hopen we volgend jaar wederom een kamp te kunnen organiseren.

LOB 4.jpg

START BOUW VAN SANITAIR

De week voor de Kerst is begonnen met  de bouw van een sanitair unit met 4 toiletten, 2 voor gehandicapten, en douche ruimtes. 

Bij bezoek in 2019 aan het centrum voor meervoudig gehandicapten in Kairouan waren we onder de indruk van de inzet en creativiteit van de leerkrachten, verzorgende en vrijwilligers.

 

Met minimale middelen het optimale doen voor zo’n 40 kinderen in de ochtend en een gelijk aantal in de middag. Triest was het om te zien dat slechts één heel klein toilet aanwezig was. Ontoegankelijk voor rolstoelen.

 

"Daar moet echt wat gebeuren" en na een jaar met allerlei overleg en procedures wordt er nu voortvarend gebouwd !

 

Alle waardering voor onze vrijwiligers ter plekke, met name Sabri en dr. Afif, arts.

Een prachtig begin van het nieuwe jaar tonen deze foto's van de bouw, begin januari !

PHOTO-2021-01-03-18-02-05.jpeg
PHOTO-2021-01-03-17-58-06.jpeg

Nieuw Meerjarenplan

De stichting heeft een nieuw ambitieus meerjarenplan opgesteld. Bent u benieuwd naar deze plannen? Via de button kunt u een overzicht downloaden.

Gevolgen Covid-19 projecten Tunesië

Ook in Tunesië zijn tal van beperkende maatregelen genomen in verband met Covid-19. Vanaf maart 2020 was er allereerst een lock-down. Dat betekent, dat ook nu,  juli 2020, de scholen nog gesloten zijn. Dus ook de centra voor meervoudig gehandicapte kinderen in El Kef en in Kairouan.

Na contact met deze centra, en met Sabri Dachraoui, Hamza en anderen, heeft het bestuur van Les Oiseaux Bleus het onvermijdelijke besluit moeten nemen dit jaar géén Zomerkamp te houden in Hammamet. Verblijf in, noch reis naar Tunesië zijn niet goed mogelijk in deze periode.

We hopen dat in 2021 de situatie het mogelijk maakt weer een Zomerkamp te houden.

Hartelijk dank

foto boxen levensmiddelen nieuws pagina.

We hebben een mega succesvolle actie gehad afgelopen tijd!

Dankzij de vele speciale donaties om dozen te creëren hebben we vele kinderen kunnen helpen. Er zijn in totaal 142 boxen gevuld met levensmiddelen en zeep.

De scholen El Wifek in Kef en AGIM Karouan bij Sousse hebben de dozen verzameld en onder hun leerlingen verspreid.

Namens de kinderen heel veel dank!!!

Wil jij dit ook een keer meemaken?

Dat kan! Volgend jaar gaat er weer een groep

 

Je kunt je inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt! Bericht verzonden.