Help mee gehandicapte kinderen in

Tunesië de tijd van hun leven te geven!

7 t/m 21 aug 2020

 • Verander komende zomer het leven van een kind.
   

 • Werk samen met vrijwilligers vanuit een andere cultuur
   

 • Schrijf je nu in voor een mega inspirerende ervaring.
   

 • Check bij jou opleiding of je deze ervaring ook kan inzetten als stage.

 

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar dan zijn we opzoek naar jou!

 

Wil je meer weten, lees dan deze pagina. Wil je meer informatie of wil jij je inschrijven mail dan naar: info@lesoiseauxbleus.org

Let op: inschrijven kan tot 31 dec 2019 !

Project

 • Zomerkamp

Beleving

 • Ervaring vrijwilligers

 • Wat biedt het jou?

Kosten

 • Reis

 • Verblijf

 • Eten

Project

 

Zomerkamp

Elke zomer gaat een groep Nederlandse jongeren twee weken naar Tunesië om een zomerkamp te organiseren voor meervoudig gehandicapte Tunesische kinderen met. Dit is meestal een combinatie van een verstandelijke én een fysieke beperking.

 

Tijdens het zomerkamp gaan we bijna elke dag met de kinderen naar het strand, doen we spelletjes en maken veel muziek. Elke dag doorloop je samen met de kinderen en Tunesische vrijwilligers een dagprogramma met workshops waarin ontwikkeling, groei en plezier centraal staat.

Om de kinderen structuur en zekerheid te bieden bevat het dagprogramma een vast ritme. 

 

We werken op een gelijkwaardige manier samen met Tunesische vrijwilligers en vaste begeleiders van de kinderen. In de weken op het zomerkamp wordt voornamelijk Engels of Frans gesproken. Spreek je geen Engels of Frans? Laat dit bij de intake weten. Het is altijd mogelijk dat je met een buddy werkt die je kan helpen met vertalen.

Wil je meer informatie of wil jij je inschrijven mail dan naar: info@lesoiseauxbleus.org

Beleving

 

Stel je voor:

Een kind met spierspasmen dat ontspant in de zee en opeens op zijn benen kan staan, een kind wat eerst wat schuchter is en tijdens het kamp grapjes gaat maken, de relatie tussen een vrijwilliger die nog nooit eerder met kinderen/gehandicapte kinderen gewerkt heeft en een band opbouwt met een kind tijdens het kamp

Een mooier moment kan ik mij niet bedenken!

Ervaringen van Vrijwilligers

Rosanne:

Het geeft veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen. Het is een unieke kans om in contact te komen met een andere cultuur en je leert veel over jezelf tijdens het project. Het is hard werken en je krijgt soms weinig slaap, maar het is de moeite waard als je blijdschap ziet op de gezichten van de kinderen.

Steven: 

Mega mooie ervaring om mee te maken. Ik had geen enkele ervaring met de doelgroep en tijdens de reis bleek dit ook niet nodig. Als je goed kan omgaan met mensen, graag iets wilt betekenen in je leven, dan is deze reis je kans. Voor mij was het een bijzondere ervaring die ik voor geen goud had willen missen. 

Wat biedt het jou?

Dit zomerkamp is een uniek project waarbij je in korte tijd veel ervaring in op doet. Het zomerkamp zelf duurt 2 weken. Daarnaast help je bij voorbereidingen en sponsoractiviteiten in Nederland. Als je tussen de 18 en 35 jaar bent schrijf je dan zo spoedig mogelijk in. 

Je begint met een intake. In dit gesprek bespreek je wat jij van dit zomerkamp verwacht en krijg je natuurlijk meer informatie over de voorbereidingen in Nederland. Geef gerust aan waar jouw kwaliteiten liggen en wat je leuk vindt om te doen. Zo kan je meteen een goede start maken met de voorbereiding van het zomerkamp. Het intakegesprek is ook een goede gelegenheid om vragen te stellen. Dit wordt erg op prijs gesteld. (Kritisch zijn is welkom.)

Aan de hand van het intake gesprek besluit je samen met de coördinator of je deze zomer deelneemt aan dit project. Na de intake werk je in subgroepen aan de voorbereiding van het zomerkamp en zet je sponsoracties op om geld in te zamelen voor het zomerkamp. Je leert in teamverband over de doelgroep waar je mee gaat werken. Bedenkt samen thema voor het zomerkamp en passende activiteiten voor de kinderen. Daarnaast hoor je meer over de collega vrijwilligers in Tunesië zij bereiden zich in Tunesië voor op het zomerkamp. De voorbereidingen nemen een twee of drie weekenden in beslag en vinden plaats op een locatie in overleg met het team. Jouw aanwezigheid tijdens zo'n weekend erg belangrijk!

Eenmaal in Tunesië maak je kennis met het team van vrijwilligers daar en werk je samen aan de laatste voorbereidingen voor een prachtig zomerkamp met en voor de kinderen.

Wil je meer informatie of wil jij je inschrijven mail dan naar: info@lesoiseauxbleus.org

 

Kosten

Enthousiast geworden door dit leuke project? Tijdens dit project betaal jij je eigen reis en verblijfskosten. Dit is ongeveer € 600.- In deze kosten zit jouw vliegticket, het overnachten in een jeugdherberg en het eten en drinken in de jeugdherberg.

Op deze wijze kunnen wij al het sponsorgeld volledig aan de vakantie van de Tunesische kinderen besteden en kan jij met een gerust hart aan vrienden en familie vertellen dat, als ze jou willen sponsoren, dit volledig naar de kinderen gaat. 

Hou dus rekening met 600 euro + eventuele voorbereidingskosten in Nederland zoals OV of een lunch.

Ga je mee? We hebben jouw hulp hard nodig!

Zo ja dan gaan we samen van 7 t/m 21 aug 2020 aan de slag om een top vakantie voor deze bijzondere kinderen te organiseren. 

Wil je meer informatie of wil jij je inschrijven mail dan naar: info@lesoiseauxbleus.org

Let op: inschrijven kan tot 31 dec 2019 !