Zomerkamp

€65 van €15.500 opgehaald

Het hele jaar uitkijken naar het zomerkamp

Ieder jaar vertrekt een groep Nederlandse vrijwilligers naar Tunesië om samen met lokale vrijwilligers een onvergetelijk zomerkamp te organiseren voor meervoudig gehandicapte Tunesische kinderen. Ook het Tunesische Rode Kruis neemt deel. Dit zomerkamp organiseren we al sinds 1997 waar we met zijn allen de kinderen een geweldige tijd willen bezorgen. Tijdens dit kamp genieten de kinderen van zwemmen in de zee, spelletjes, educatieve workshops, dansen, zingen en vooral veel lachen. Het hoofddoel van ons kamp is het ontdekken van de unieke mogelijkheden van deze kinderen, ze een zorgeloze tijd te bieden waarin spelen en lachen centraal staan, en zo aandacht te genereren voor deze bijzondere groep kinderen.

Onze Nederlandse vrijwilligers bereiden een deel van de activiteiten voor vanuit Nederland. We starten onze reis naar Hammamet met enkele dagen voorbereiding en teambuilding met ons Tunesische team. Gedurende twee weken verblijven we in een jongerencentrum direct aan het strand, waar we samen eten, spellen spelen, workshops volgen en overnachten. Het zomerkamp zelf duurt ongeveer 10 dagen, waarbij kinderen van scholen uit verschillende delen van Tunesië, vergezeld door begeleiders, deelnemen.

In de afgelopen jaren groeit het enthousiasme in Tunesië om deel te nemen aan ons project, en er is een gemotiveerde groep Tunesische jongeren ontstaan. De samenwerking tussen twee culturen met één doel is inspirerend om te zien en mee te maken.

Dit project is niet mogelijk zonder sponsoren en daarom vragen we jou om een bijdrage te leveren aan dit project door een donatie te doen op deze pagina.

Graag danken wij de stichting Wereld Wijd voor Kinderen (WWvK) voor hun vaste jaarlijkse financiële bijdragen aan het zomerkamp. Zonder deze bijdrage zou er geen zomerkamp zijn.

 

 

Word vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger mee met het zomerkamp? Kijk dan snel op Word vrijwilliger voor meer informatie.

Doneer We hebben je hulp nodig

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €50,00